Salesforce profielen aanmaken en toewijzen aan gebruikers

Salesforce profielen maken

Sinds ik de admin opleiding heb gevolgd heb ik reeds de kans gehad om 2 nieuwe implementaties van custom apps binnen ons bedrijf mee te maken. Daardoor heb ik toch al wat in praktijk kunnen brengen van mijn kennis.

Als er één ding is wat ik ondertussen geleerd heb dan is dat het hoofdstuk uit de training over Rollen, profielen en toegangen hét belangrijkste en moeilijkste hoofdstuk is! De eerste vragen die je van gebruikers krijgt na een implementatie zijn voornamelijk: “Ik kan dit niet zien, ik kan dat niet aanpassen, waar vind ik dit nieuwe object?”

Waar zit de fout dan meestal? In de profielen…

In deze oefening maken we 2 nieuwe profielen aan voor ons virtueel bedrijf AW Computing namelijk een Accounts Receivable profiel en een Recruiting profiel.

Belangrijk om weten is dat je steeds start vanaf een standaard Salesforce profiel met zo weinig mogelijk rechten en dat je dan extra rechten toewijst, op maat gemaakt voor wat de gebruikers moeten kunnen in hun functie.

Voor het Accounts Receivable profiel starten we vanaf een Standard User Profiel omdat zijn ook gebruik zullen maken van enkele standaard Salesforce objecten zoals accounts, contacts, leads en opportunities,…

Voor het Recruiting profiel starten we van een No Access profiel, omdat recruiters niet zullen werken met standaard objecten, maar met custom objects die we speciaal hebben gemaakt voor het HR departement.

Geef feedback